Corona update

Beste cliënten en partners,

Een update over de veranderingen in onze verloskundige zorg met betrekking tot het Coronavirus:
We zijn al dagenlang met jullie aan het bellen om afspraken te verzetten of te cancelen. Daarbij krijgen we veel begrip van jullie. Dankjewel! Net als jullie missen we wel het contact, en is het ook lastiger om goed te weten hoe het met iedereen gaat. Hoe is dat voor jullie? Kunnen jullie voldoende terecht met vragen, al is het telefonisch? Heb je vertrouwen in je zwangerschap? Vind je voldoende informatie over alles wat je wilt weten?

Zoals we hoorden op het nieuws kan het nog best wel een tijd gaan duren voordat we weer terug kunnen naar de normale situatie…. Misschien is het niet voor iedereen duidelijk waarom we zo’n strenge maatregelen moeten nemen? Dat heeft alles te maken met dat we voor jullie willen blijven zorgen: Wanneer er teveel verloskundigen tegelijk ook ziek worden, wordt het steeds moeilijker om de zorg te verlenen die nodig is. Natuurlijk zijn we bezig met maatregelen voor het geval dat toch zou gebeuren: we werken samen met alle praktijken in de regio en met het ziekenhuis voor het geval de zorg ergens echt in de knel komt. Dat willen we niet laten gebeuren, en dat gaat ook niet gebeuren!

Nu is daar gelukkig nog geen sprake van: alle praktijken en ook de kraamzorgorganisaties en het ziekenhuis hebben voldoende personeel. Daarin houden we elkaar ook op de hoogte, zodat we op tijd anders kunnen gaan samenwerken als dat nodig is. Voor jullie is er altijd iemand beschikbaar als je echt iemand nodig hebt. En twijfel je óf het echt nodig is: bel ons dan!

Zelf nemen wij ook maatregelen om elkaar niet te besmetten: geen vergaderingen meer met andere zorgverleners en met elkaar, temperatuur in de gaten houden, niet naar de praktijk als het niet nodig is etc. Niet echt gezellig, maar nodig.

De veranderingen gaan vaak snel: zo zijn de meeste prikposten nu gesloten. Voor onze regio is er een prikpost geopend bij ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel. De kraamverzorgster komt jullie wel helpen na de bevalling, maar het verzoek is om dan geen kraamvisite te laten komen als zij in huis is. Zo verkleinen we de kans op besmetting. En het is ook wel lekker cosy, zo alleen met het gezinnetje thuis… Wij zullen de meeste kraambedcontroles via beeldbellen verzorgen. Zo kunnen we toch contact met jullie en de kraamverzorgster maken, alle controles goed bespreken, en ook jullie nieuwe aanwinst bewonderen!

Het RIVM in Nederland houdt alle gegevens over het Coronavirus nauwlettend bij. Op www.RIVM.nl vind je de meest actuele berichten. Vaak sneller dan dat wij het in een bericht kunnen zetten. Zover nu bekend, hebben zwangeren en gezonde pasgeborenen geen extra risico om besmet te worden. Wel is het zo dat zwangeren die ziek worden van een griepvirus, iets meer kans hebben om daar ook benauwd van te worden. Dit geldt zover we nu weten ook voor het Corona virus. Hier geldt de algemene richtlijn dat je bij klachten zoals hoesten en verkoudheid niet met je huisarts of ons hoeft te bellen; wel als je er koorts bij krijgt en zeker als je benauwd wordt.

Nogmaals dank voor jullie begrip en medewerking! Wij hopen zo snel mogelijk terug te kunnen naar de zorg die we gewend zijn te geven, maar tot die tijd roeien we met de riemen die we hebben! En voor bevallingen en andere spoed geldt nog steeds dat je van ons de zorg krijgt die je mag verwachten van je verloskundige!

Team Peppelaer 

Wat kunnen we voor je doen?

Wij helpen je graag

Aanmelden intakegesprek Contact